Imorgon är det dags!

Imogron börjar jag skolan! Det är inte klokt. Tar tåget imorgon bitti och är borta hela dagen. Nu måste jag komma in i pluggeriet, är ju inte van till att sitta med näsan i böcker längre.. Jag har ju kommit på att det är roligt att jobba. Detta blir nog bra. Sedan blir jag väl röntgensjuksöterska  och får jobb på något sjukhus någonstans. Det brukar bli bättre än förväntat och nu är jag jättenervös! :)



För ett år sedan: Augusti 2010

Det var dags för den årliga resan till Kivik med Michelle. Som vanligt gick vi upp på Stens huvud, vidare till musteriet och köpte en massa juice och sånt och sedan avslutades det sedvanligt med sillburgare på Bures. Fick även med mig två enorma squasher hem för bara 5kr :)



Augusti var även tiden Anna kom hem från Australien och det firade vi med att ta ut henne på en liten överraskning.



Rabarbermuffins med hallon och vit choklas under smultäcke

Bakade mina specialmuffins idag med rabarber, hallon och vit choklad. Dessa blir mitt bidrag i http://kalasgott.com/blogg/manadens-matutmaning-augusti/.





125g rumstempereat smör el. margarin
2,5 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 medellånga rabarberstjälkar, finskurna
1 dl hallon
100g vit choklad, grovt hackad
2 msk socker

Vispa smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner de torra ingredienserna. Blanda rabarbern, hallonen, chokladen med sockret och rör ner i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar, tänk på att smeten kommer att svälla mycket!

Smultäcke 

75g kallt smör el. margarin
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker

Nyp ihop ingredienserna  och strö sedan på toppen av muffinsen.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.



Lingonbröd

Testade att baka ett lingonbröd idag efter ett recept jag och mamma hittade på hembakningsrådets hemsida. Det blev  bra och fick en yta som om det var bakat i stenugn faktiskt!



Cuba Libre

I onsdags drog jag, Anna och Linda på restaurang :)

 


 


Söta små kattungar

Måste bara visa våra små gullungar! :)



Fika med Kalle

Typ en gång i halvåret tar jag och Kalle en fika. Den här gången blev det glass på piren och skitsnack. Mycket trevligt :)



Knassvamp

Förstår någon hur detta gått till? Det gör inte jag..



Tröska med Findus

Jag och Mia åkte ut för att hälsa på Maria när hon tröskade findusärtor igår. Vi tog bilen ner till Håstad och fick vara med på både flytt mellan fälten och tröskning. Jag fick även provköra Marias tröska. Nu behöver vi inte åka på ärtsafari ;)


Tröskor på flytt


Mia tyckte det var kul att se hur livet utanför fabriken är



RSS 2.0