torsdag i april

Det är så härligt att det är sommarväder! Har börjat använda shorts nu på jobbet och satsar på att få en grundbränna inför sommaren. Bruna armar och ben men vita fötter. Den här veckan är det morgonskift, alltså börjar jag 5.30 varje dag och dessutom är det min lördag denna vecka men då är det sovmorgon, börjar inte förrän 6.30 då ;)

Är så trött nu att jag glömt vad jag verkligen skulle skriva..


....

Just det! Jag ska leta upp ett gammalt blandband till att ha i bilen när jag kör. Min cd-skiva har börjar hacka och sånt händer inte med kassett! :)



För ett år sedan: April 2010

I april 2010 uppehöll jag mig fortfarande i London. Det var varmt och fint vårväder så jag och Emelie arrangerade ölbrännboll i Clapham Common! Det blev jättepopulärt och resulterade i fler brännbollsspel :) Det var även i april som vi började hänga i Kingston på en klubb som heter Oceania men även shoppade vi mycket där, de hade ju Clas Ohlson! ;)

Det vi håller på med på bilden är nog någon typ av ölspel som man ska slå med händerna i en ring och byta håll och man får inte göra fel!

Påskiga makroner

Dagen har jag ägnat till att baka makroner till imorgon. Gjorde dem gula med blomströssel på och de liknar små söta påskägg. Fyllningen är såklart choklad ;)

Den första testplåten blev en mindre katastrof! Kakorna sprack och pös upp som fotbollar. Plåt två sprack bara. Den tredje plåten blev några bra och några sprack. Den sista och fjärde plåten blev nästintill helt perfekt! Nästa gång jag bakar makroner ska jag låte dem stå och torka i minst en timme! :)

Jag har nog fått kläm på detta nu och i mitt framtida café kommer jag nog att kunna servera mumsiga makroner.



Påskägg från Marabou! :D

För ett par veckor sedan var jag med i en tävling där man skulle döpa ett påskägg och jag vann! Blev helt chockad och fattade inte när de ringde från Maxi och sa det. Vi räknade ihop den sammanlagda vikten av innehållet och det blev över 2300g! :D



Glassmuffins!

I dagarna kom jag över ett nytt recept på muffins. Nytt och väldigt innovativt! Det är glass i dem, alltså i smeten. Jag valde Engelholmsglass Himmelsk blandning och smetens smak var som himmelriket på jorden antagen i form av min muffinssmet! Den var så god att det nästan var med sorg i hjärtat jag klickade ur smeten i formarna för gräddning. Jag brukar vara mycket för att bakverken inte bara ska vara goda, utan vackra att titta på. Dessa blev inte så vackra. De blev sneda och vingliga (beror antagligen på glassen), men det gör ingenting! De är goda, speciella och har sin egen lilla charm :) När jag öppnar ett kafé i framtiden ska jag erbjuda glassmuffins, ny smak varje dag!

 



RSS 2.0