Rabarbermuffins med hallon och vit choklad

Hela veckan har jag sett framemot att få tid till att baka kärleksmums, men nu när jag har tid så känner jag inte för det! Så därför bakade jag rabarbermuffins som jag snott härifrån http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=632, och freestyade i lite hallon och ty 50g vit choklad. För att göra det ännu lite mer lyxigt gjorde jag smuldeg till toppen :)




IC Factory

Onsdag till Fredag hade IC Factory ytterligare 40% rabatt på alla kläder med nedsättningar 30,50 och 70%! Jag köpte en likadan tröja som Maria köpte förra gången vi var där, men min är lila och jag förutom de 30% fick jag även 40% på det så jag betalade bara 167kr istället för 279kr. HOPPSAN! ;)

Jag köpte även en turkos sjal, men den är inte lön att visa för den är bara turkos :)

Istället för påse fick jag en kläderna i en strandväska. Det tyckte jag var mycket trevligt!



För ett år sedan: Maj 2010

Den första maj 2010 åkte jag och Anna andersson på vår efterlängtade bilsemster i det engelska landskapet. ett av huvudmåel var att besöka Stonehenge. Efter några felkörnngar och fika på Ikea kom vi fram! Nu kan vi skryta om att vi fikat ballerinakex vid Stonehenge! ;) Vi tog oss även en tur till Bath och Bristol där vi grillade på stranden med utsikt över Wales. Det var en mycket trevlig resa! :)



I maj körde vi även en superturistdag inne i London med emelie. Vi såg alla sevärdheten som var värda att se och där vi inte var är inte lönt att åka ;) Vi besökte nog närmare 30 platser den dagen!



Vill avsluta med ett citat jag hörde när jag var ute och gick med hunden Bruno när jag passerade en man som var ute och gick med sin son:

Sonen: -Look! A doggy!
Pappan:
-Yes, a big chocolate one.
Sonen
samtidigt som han racker ut handerna emot Bruno: Is he yummy, daddy?

:)


 


Perfekta havrekakor

Surfade in på Dan Sukkers hemsida igår på jakt efter ett recept på havrekakor. Det är kanske inte vida bekant, men havrekakor, speciellt Gilles havrekakor, är nog en av mina absoluta favoritkakor. Om någon sätter fram ett fat med dessa underbara skapelser är jag inte sist till at hugga in och dessutom tar jag nog några fler än alla andra.. ;) Nu har jag i alla fall funnit ett fint recept och jag bakade dessa nu i förmiddag och de blev jättefina! Nästa gång jag gör dem ska jag prova att ha i lite sirap, för de är så spröda att de känns som om de ska trilla sönder i handen :) 

Jag gjorde mina dubbla med choklad emellan för att förhöja godhetsfaktorn och lyxheten.


 



Receptet ifall någon känner för att baka perfekta kakor ;) http://www.dansukker.com/se/Recept/Småbröd/Havrekakor.aspx



Bullfrukost

Vakande klockan åtta i morse (för mig är det sovmorgon nuförtiden)  och bestämde mig för att baka bullar! Bakade ju focaccia i förrgår och märkte hur luftigt och fint det brödet blev och tänkte att den degen hade nog gjort sig som frukostbullar också och det gjorde den! Fick åtta jättegoda och fina bullar :)



Tiramisu

Testade att göra tiramisu idag. Den blev jättefin! Gjorde den i min gamla Ferrero Rocher-burk. Den burken så perfekt i storleken att jag precis kunde få i savoiardokexen på bredden och precis sex kex på längden :)



RSS 2.0