Öltorn

Vi byggde ett torn av ölburkar igår och det gick ändå upp till taket. Sedan föll det, men skam den som ger sig! Efter många försök lyckades vi nästan få det stående med med fyra flaskor och en helikoptetub som grund.



Baguette på surdeg

Dagen har jag tillbringat med att baka surdegsbaguetter. Har precis tagit ut dem ur ugnen så jag har inte hunnit provsmaka än, men de är säket helt underbart goda! ;) Gjorde två 'normala', en med schalottenlök och en med pumpakärnor och solrosfrön. Jag äger ingen riktig baguetteplåt, men när jag har insförskaffat det så lovar jag att mina baguetter kommer att bli ännu mer perfekta :)



Update: Jag är bäst..! (y)

WAR

Efter att jag och Kalle fikat igår gick vi till affären som säljer begagnade skivor och filmer och gissa vad vi fann där! WAR på lp från 83! :D eller, jag hittade war, Kalle hittade rattle and hum. Självklart köpte jag ju denna lp, men jag kommer väl inte att lyssna på den för att det är mer praktiskt med min cd-skiva, men jag jag måste ju provspela den någon gång.  Kanske imorgon när jag är ensam hemma.. :)


Om jag får denna signerad någon gång i framtiden kan jag dö lycklig! :)
 



Annars fick jag min Lida idag. Jag vet, jag är en nörd och jag har gjort upp en lista över böcker jag ska läsa. När jag är färdig med tungviktaren Brott och Straff ska jag ta en lättsammare Kan innehålla nötter, sedan blir det Lida och efter den Papillon. Papillon har fått maka på sig flera gånger, men det blir lätt så med en bok som alltid har funnits i bokhyllan. När Papillon är färdig ska jag ge mig på Pestens tid, bara cirka 1200 sidor ;)



Skelett

Nu är jag ägare av ett ballt skeletthalsband.



Italiensk afton

Maria bjöd in mig, Kristina, Hasse och Otto igår till Alnarp på italiensk afton.

Som förrätt fick vi goda smördegspinnar med getost, valnötter och honung. jag var först lite skeptisk till getost, eftersom jag inte är så glad för det, men det var gott!

Huvudrätten var såklart pizza på hemgjord surdeg. först fick vi en traditionell med parmaskinka, svamp och mozzarella och den andra pizzan hade hon freestylat lite på med grönpepparsalami, paprika, zucchini, soltorkade tomater och mozzarella. Till detta serverades äkta italienskt vin.

Till final hemgjord, freestylad pannacotta med en touch av honung. De var garnerade med passionsfrukt och jordgubbar och konstnärliga chokladstänger.

Detta var jättegott och kul, så jag tycker att hon borde bjuda in oss fler gånger! Som avslutning spelade vi yatzy. Jag kom tvåa, men nu har jag kommit på en taktik som kommer att medföra att jag kommer att bli nästa världsmästare i yatzy ;)



Pelsen i H-borg

För att trotsa normen var vi på the tivoli en fredag! Det var najs och det är alltid kul att träffa Elsa! :) På vägen till knutan sprang vi på en glaskub, som på något sätt visade sig vara en toalett och det finns en mycket vacker film på när vi undersöker den. Jag lägga upp den på fb någon dag, men nu ska jag kolla flyg!


Födelsedagskalas

Vi firade Ellens nioårsdag igår och gav henne ett mycket vackert paket :) Det verkade som om hon tyckte det skulle bli kul att prova på att gjuta gipset i komallen och allt vad det var i den, men mest cred ger jag till det übersnygga kortet gjort av ingen mindre än mig ;)


 

Mästerkocken slår till igen..

..den här gången med plankstek på kyckling, baconlindad sparris och svampsås. En riktig fullpoängare!



Varsel

Inatt läste jag ut boken Varsel, kanske mer känd under namnet The Shining, av Stephen King.


Jack Torrance, alkoholiserad, våldsam familjefader älskad på gott och ont får sparken från sitt jobb som privatlärare på en av Stovingtons finaste privatskolor efter att ha misshandlad en elev efter ett gräl. Hans gode vän Al Schockley, miljonär men även han försupen, ser till att Jack får en arbetsintervju som översynsman på ett hotell under vintern. Jack får jobbet, eftersom Al har så pass stort inflytande på hotellet, och åker dit med sin Fru Wendy och deras son Danny samma dags om hotellet stänger för vintern. Danny, som endast är 5 år, är synsk faller ofta i trance och då möter han Tony som visar honom delar av framtiden, ibland slår synerna in men oftast inte. Den här gången visar Tony honom ett hotell där TEDROM kommer att ske och varnar honom för att åka dit. Danny förstår inte riktigt vad som menas och han vill vara sina föräldrar till lags och säger inget, för han vet att de inte förstår honom och säger att Tony är hans osynlige vän.


 

I början är allt frid och fröjd på hotell Overlook och familjen Torrance har aldrig varit så lycklig som den är nu. Jacks författande går bra, Wendy börjar ångra att hon övervägt skilsmässa när Jack brutit Dannys arm men Danny är rädd för hotellet. Innan de blev lämnade ensamma visade hotellets kock, Mr Hallorann (Dick för sina vänner) familjen runt i köket. Mr Hallorann kände att Danny hade strålningen, eftersom han själv har det, och pratar med honom enskilt om det. Han varnar Danny för att ta in syner, för häckdjuren men framförallt för rum 217 (GÅ ALDRIG IN I RUM 217!) och att han skulle kalla på honom med strålningen om något händer, för hotellet är starkt.

 

Tiden går och allt är bra tills snön faller och familjen blir insnöad och hotellet får ett eget liv, förgångna händelser vaknar till liv och varje natt är det maskerad med demaskering vid midnatt och varje natt sker det maffiamord i presidetssviten och varje natt ligger den döda kvinnan i badkaret i rum 217 och väntar. Danny har sett ut 'säkra'  och 'osäkra' ställen att vara på, men snart är de säkra ställena inte så säkra längre. Snön blir djupare och snart tillåter inte hotellet Tony att komma och varna Danny längre och han har hemska mardrömmar om TEDROM och roqueklubbor.


Varsel var väldigt bra och King är en lysande författare med att bygga upp spänningen tills explosionen kommer på de sista 50 sidorna. Hans böcker jämfört med filmerna skulle jag säga är uppbyggda på helt olika sätt: som jag sa, i böckerna byggs spänningen långsamt upp medan i filmen går explosionen igång tidigt. Något jag saknade som är med i filmen är tvillingflckorna som står i korridoren och säger "Come and play with us" till Danny. De är nog ett påhitt av regissören Stanley Kubrick, men även "It's Johnny!" och när Jack sticker huvudet genom en sönderslagen dörr är också ett tillägg till filmen. De delar man minns av filmen är inte med i originalet, men i boken får jag veta så mycket mer om bakgrunden och var hotell Overlook verkligen är och det är faktiskt boken som är den riktiga Varsel och inte filmen. Jag rekommenderar den starkt och man vill ge sig på spänning, har gott om tid och inte kräver alltförmånga adjektiv av miljöer. 

 





Ronja, 14 år!

I söndags fyllde Ronja 14 år och det är hela 98 människoår! Var på Ullared den dagen också och köpte en fin present till henne: en hundkorv och hon tycker den är jättegod och fast hon är döv så hör hon när jag prasslar med plasten och blir helt utom sig :)




Födelsedagstårtor

Mormor fyllde år i lördags och jag tog i uppdrag att göra hennes tårtor :)





Nästan helt vanliga gräddtårtor med bär och vaniljkräm inuti, men även banangrädde under chokladplattan. Någon som borde tilläggas är att det är helt äkta rosor, alltså inget marsipan eller liknande! :)



RSS 2.0