Korvgrillning

Fick finbesök igår i form av Emmy, Linda och Anna. VI började med att äta munkar och makroner, för att sedan fortsätta med korvgrillning ute på grillplatsen. Kvällen avslutades sedan med Sorority Boys och Djävulen bär Prada.

 



Totally Fail.

Utgången som skulle bli jättekul och skitbra slutade med en dejt med ulrik, på ett bord och i en mugg från donken, böter och mamma hämtade mig kl 00. Nu har jag magsjuka och mår inte alls bra, men när jag kan röra mig normalt utan att vara rädd för uppstötningar ska jag ringa tivoli och ta ett litet snack. Tack för mig, nu ska jag dejta tv:n resten av dagen.



Pepparkakshus 2010

Årets pepparkakshus blev inget pepparkakshus, utan en pepparkakskyrka! Tackar Anna så hjärtligt för att hon återigen gjorde pepparkaksdeg! :)





Strumpor i Julklapp

Ronja fick sin första julklapp igår, halkstrumpor med bilar på så att hon inte ska halka omkring på de hala golven här hemma med sina tassar.



Årets sista tyska!

Tentade av syntax och översättning idag! whoho! :) men syntax var kul, så jag hade gärna  haft lite till. Om det inte varit för realia 2, hade jag kanske tagit fortsättningskursen.


Jag gick och lade mig kvart i tio igår eftersom jag skulle om fem imorse. gissa när jag somnade? Efter TVÅ! typ 2,5 timmes sömn inatt! Det är inte klokt. Var nervös för provet och orolig för Ronja (hon är bra nu!) och dessutom snurrade de olika satserna i huvudet på  mig, mest prepositionsattribut och rumsadverbial och för att göra det ännu bättre så kom de inte på provet! Eller inte i mitt fall iaf..




Nu är granen nästan färdigklädd och imorgon ska jag och maria inhandla glitter och polkagrisar och sen har vi Sveriges mest klassiska gran här hemma! :)



Hur lärare pekar

Någon jag har tänkt på under en längre tid är att lärare nästan alltid pekar men sina långfingrar på tavlan istället för med sina pekfingrar. Vet de egentligen om att de indirekt räcker finger åt hela sin klass? Eller när de håller i papper, långfingret på ena sidan mot eleverna och de andra fingrarna på baksidan mot sig själv.


Är det fler som tänkt på detta, eller är det bara jag? Iaktta din lärare under nästa lektion och se hur han/hon pekar. Slår vad om att 2/3 av lärarana pekar med långfingrarna!



Julens Praliner

Idag har det varit testbak av julens praliner, eller en variant i alla fall :) I fortsättnngen ska jag alltid göra på det här sättet, smörja in knäckformar med choklad och sedan ha en god fyllning i. Dessa har jag fyllt med 5-minuterskola. Toppingen betsår av hasselnötter, tranbär, lingon, vit choklad, nougat och kokos. När jag sedan ska göra dessa "på riktigt" ska jag prova att ha någon typ av nougatyllning i vissa och tryffel i några :)



Frihet.

Äntligen, äntligen är skönlitteraturen över! :D Aldrig mer i hela mitt liv ska jag öppna en bok på tyska!



Min framtid.

Jag ska lämna civilisationen, flytta till en söderhavsö, studera stjärnor och aldrig mer återvända.



Falsksång

Nu ska jag berätta om hur dåligt jag sjunger: Vår döva hund blev rädd och lämnade rummet.

Idol nästa..?



Världens mest misslyckade målning

Kom på en skitbra grej jag skulle måla, en tepåse! Hur svårt kan det vara? Tydligen väldigt svårt! Det var ju omöjligt att få till rätt färg och ingen skulle kunna gissa att det är en tepåse, fastän det står på den! Därför skrev jag FAIL rakt över hela med röd färg, så blev det konst ändå. Ful konst. Men nu vill jag inte att min blogg ska vara negativ, så därför ska jag äver publicera två lyckade bilder.

 





Lyckad bild #1. Denna heter Min trädgård och är en bild på ett träd i vinterns skymningsljus.




Lyckad bild #2. Den här heter Min trädgård II eller Uppe med tuppen. Den föreställer ett träd i soluppgången. Egentligen var det tänkt att det skulle vara solnedgång, menjag råkade måla rosa istället för rött.

 



Snögubbemode 2010

Det senaste inom snögubbemodet är här! I år ska snögubbar endast ha två stenknappar och en snygg hatt. Morot är so last year, det är 2010 nu och då ska man ha en het pinocchio-näsa. Eftersom vi har en fin vinter ska gubben vara glad och en glad min görs bäst av stjälk från ett vildvinslöv. Som armar anammar vi traditionerna och använder oss av vanliga pinnar vilka som fästs in i snögubbens sidor och förstärks med vardera en snöboll.



Makroner

Igår började jag att baka makroner och idag blev de äntligen färdiga! Kunde inte göra färdigt igår, eftersom florsockret tog slut och vi inte hade någon grädde. har fyra olika fyllningar i dem: choklad, mintchoklad, vaniljsmörkräm och jordgubbssmörkräm.


Ps. De är goda! ;)



Idag är jag Hälge






RSS 2.0