Midsommartårta

Linda gav mig i uppdrag att baka årets midsommartårta och det gjorde jag med glädje! Det blev en supertårta! Traditionellt jordgubbstårta, men jag har även jordgubbschampagnemousse på den, precis under jordgubbarna. Ojojoj, vad detta kommer att bli bra :)



Små rådjursbarn!

När Kristina var ute i trädgården för ett par dagar sedan såg hon två små rådjurskid på markvägen. Hon sprang in och hämtade mig och kameran och sedan gick vi ut för att fota dem. Vi stod knappt två meter ifrån dem och deras mamma har ju sagt till dem att de inte får gå sin väg, så de stod helt palla på sin plats och väntade på att vi skulle gå. De var så söta med sina små prickar på ryggarna och de kan inte ha varit äldre än ett par veckor gamla! När vi sedan skulle gå och jag reste mig blev de tyvärr rädda för min skugga och hoppade in i rapsen.

 



Sista Splendordagen

Idag var det min sista dag på Splendor! Tiden har gått så otroligt fort, specillet den sista månaden. För att bli lite sentimental kommer jag att sakna átt plocka order med Ida och Herr Traktor..

Bara för att jag är färdig på plantskola betyder inte att jag är rastlös, för på måndag blir det nyatag på kyrkogården i Kattarp med att rensa gravar och räfsa häck. Det ska också bli kul! Det är förvisso bara sex veckor, men sen ska jag förhoppningsvis börja plugga kostvetarprogrammer i Uppsala! 
 
:)



Tårtkalas!

Idag var det äntligen dags för mitt årliga tårtkalas! Jag har typ planerat detta i två månader + och nu kom dagen vi väntat på! i år blev det ingen trevåningstårta med 20 ägg utan en god chokladtårta som jag hittade på www.passion4baking.com . REkommenderar verkligen alla att bara gå in och titta på den sidan, för hon är verkligen jätteduktig! 

Mina gäster var Anna, Emmy, Linda och Mia och vi frossade, spelade Qube, drack kaffe och de skrev fina saker i min Sommarbok, men ingen av dem ville ge mig CHF 23.500.- .. men Emmy skrev ut en check ;)

Vi hade en trevlig eftermiddag i växthuset och att det kom spridda skurar förgyllde tillvaron. Nu har jag fått 2 uppdrag att baka tårtor till framtida bröllop och att jag får göra midsommartårtan! :D 


Emmys fina tårtbild!



För ett år sedan: Juni 2010

I juni 2010 hade jag fullt upp! Denna månad kom jag hem från London, på nationaldagen faktiskt!

För att ta det från början, juni innebar den sista 'Walk with dogs and children' med Laura i Londons parker, Jag åkte hem till gamla Sverige och bjöd in på tårtkalas, började jobba på kyrkan, premiärbakade Glace au four, hittade världens största chips, hade glass dag med Anna Andersson och pressade på gröningen med Linda och sololja. 


Tårtkalaset med en trevåningstårta.


Glassdag i bårslöv.



Pink Hawaiian Coral

För ett par dagar sedan köpte jag en jättefin pion! Den heter Pink Hawaiian Coral och är typ laxrosa. Planterade den i tisdags och då var den i knopp och sedan har jag inte besökt den förrän idag och då hade den ena blomman blommat över. men den är fin, tycker jag! :) 



Mia är så snäll!

För ett par dagar sedan kom mia hem från Thailand och hon hade köpt fina svarta converse till mig, så nu är jag jätteglad och de är helt perfekta! :) 



RSS 2.0