Firewire

Jag behöver ett firewire-uttag. Jag har kopplat ihop filmkamera och dator förr, utan några som helst problem. Var tillochmed på Clas Ohlson idag och frågade om de hade något kabel jag skulle koppla ihop med, för jag trodde att jag tappat bort den jag använde för tre år sedan när det fungerade.. Men killen på Classe sa att det är en firewire som ska kopplas i DV-hålet i kameran. Jag får inte ihop detta, hur har jag kunnat koppla ihop dem innan och nu går det inte? Det är så frustrerande! Sen finns det heller ingen adapter för folk som inte har ett firewire-uttag heller.



"Kessichen! Was machst du meine kleine Prinzessin!?"

Idag var det äntligen dags för inspelning av Wir Kinder vom Bahnhof SOL och det var GEIL! :D Skönare film får man leta efter och om jag är ledsen någon dag ska jag bara tänka tillbaka på vissa scener och börja skratta :) Vi körde kortkort och toapapperscigaretter.

Nu är det dags att redigera den! Vill göra det nu ikväll, så det blir gjort för imorgon ska jag läsaläsaläsa Sweet Sixteen! ..och kanske åka till Väla och skicka in mina frikort för tågets förseningar idag :)








Julskyltning

Träffade Mia idag och vi gick på julskyltning i Hbg. Jag insåg att man måste nog kanske ha ett par vinterskor, för Sverige kan faktiskt vara kallt och snön gör det ju inte varmare om fötterna precis ;) Men jag är så kräsen och snål när det kommer till vinterskor... Får nog tvinga med mamma till Väla någon dag och införskaffa ett par :) 



På terasstrappirna hade de en ljusshow som hette "jorden runt på 8minuter" och den var helt underbart fin! Hade lätt kunnat se den fler gånger :)

 




Träningsvärk

Började dagen med att prova pappas hembrända glögg till frukost med pepparkakor. Jag är inget big fan of glögg, men om jag varit det hade den nog varit god.



Annars har jag träningsvärk efter snöbollskastningen igår. Borde kanske börja träna, men det är för jobbigt :)



The World War of Snowballs

Det var en låång dag idag! Hela tre timmar! Det är faktiskt långt, vi brukar faktiskt annars bara ha två.. Men det var ganska kul faktiskt. Förstod mycket och under dessa lektionerna blir jag inte nersågad! :)


Efter lektionen drog vi på thaibuffe och på vägen dit var det snöbollskrig! Perfekt kramsnö i Lund, må jag säga! Inte för att skryta, men jag träffade Tors nacke på jättelångt avstånd :D (att jag egentligen inte siktade på nacken, behhöver ju inte nämnas..)

På buffen skulle Hannah och Frida tvunget ha ett foto på sig när de delar en nudel. Allt för att leva sig in i rollen till storfilmen som ska spelas in på måndag! Tror nästan att vi satt på den där restaurangen i närmare två timmar och käkade och snackade skit. Efteråt följde vi med Palle och Jonathan till Franska Bokhandeln, för de skulle ha böcker och tåget gick om en timme.. Självklart blev det mycket mer snöbollskrig och jag halkade på näsan och blev sedan jagad runt en gran. 







jag finner inga ord.

Bara för att jag är deprimerad efter sågningen till fotknölarna ska jag baka kakor.

den lilla ångsten kryper sig närmare..

Har lite smått ångest över morgondagens bokredovisning. Har ingen aning om vad jag ska säga! Ok om det varit på svenska, för då är det mycket lättare att svamla på, men nu är det ju inte läget precis så! Har kommit på en fråga så något är gjort iaf. Hittade dessutom en sammanfattning av boken på internet igår! jag hade tydligen förstått vad den handlade om! :D ...men uschi kommer nog ändå att grilla mig...


Igår var vi och skrev manus till den blivande filmen och den kommer att bli skitbra! Om allt går rätt till kommer inspelningen börja på torsdag em. Filmen till ära snottade jag en bild av Hannah.





We saw Saw

Har varit hos Mia idag och kollat på de två första Saw-filmerna. Vill gärna se den nya i 3D på bion, men måste ha någon att gå med! Mia var intresserad, men visste inte riktigt om hon gillade filmerna eller inte så nu har jag tvingat henne att se alla :)



Köpt julklapp till mig själv

Tog en tur till Väla i snöyran för att gå på h&m. Det är clubdag där idag och alla medlemmar får 10% på allting! Därför passade jag på att köpa julklapp till mig själv. Jag är lite boss över vad jag ska få i present och har fixat med allting själv och det har lett till att mor och far sparat in över 50 spänn på mig och därför borde jag få fler presenter ;) Jag ska alltid gå in på Indiska och nu har de börjat sälja julpynt och jag köpte en jättefin liten glasfågel med glittervingar! De hade också elefanter och flamingos till granen och en tuff papegoja. Skulle kanske inte kunna tänka mig att hänga papegojan i granen, men den kanske är fin att ha någon annanstan? Ska nog ta och köpa den också. Jag hittar ändå aödrig kläder jag gillar, så då kan jag lika väl köpa småsaker eller lägga pengarna på hög :) 


Dagen till ära ska jag fortsätta att läsa Drei Männer im Schnee.

Nyhetstorka..?

Har inte Aftonbladet viktigare saker att skriva om? ;)



Bratwurst

Det slog mig precis varför det heter bratwurst!

Skitbra, Helena, skitbra!



Det är över nu!

nu är det bara väntans pina kvar.. När jag räknade igenom det så borde jag få iallafall 24poäng och det betyder att det är godkänt! Bara att läraren tycker det med! Det var bara två frågor jag inte riktigt kunde och det var 1b, för jag förstod inte riktigt texten och frågan och frågan om Österrike hade jag nollkoll på. Skrev att ÖVP var ett socialistiskt parti, men de jobbar ju med SPÖ, så varför inte? Tydligen är de liberaler..



Jag ska lämna allt detta bakom mig nu och gå ut med Ronja.




Min skalle snurrar

och den kommer nog aldrig mer bli vad den har varit! 6 olika politiska system därav 3st inte är relevanta längre är intryckta! Tror inte att jag kan lära mig mer nu, men jag är förvirrad om österrikes president. Är han politisk eller inte? enligt wikipedia utser han nationalrat och bundeskanzler, men det är väl bundeskanzlern som bestämmer? dessutom kan jag inte hitta ett enda av mina österrikepapper, förutom verfassungsorganepappret :/





För att varva ner nu ska jag slå in årets första julklapp!



Har uppfunnit en ny kaka!

Detta är mitt senaste mästerverk! Den har inget namn ännu, men den består av av en mördeg som har jag blandat med en mixad banan och fyllningen är en egenkomponerad chokladkaka. Om jaghade gjort den i mandelmussleformar hade jag  kallat den bananbåt, men nu vet jag inte riktigt.

Förresten, den blev väldigt god! :)



Receptet:

Banandeg

200g margarin
6dl vetemjöl
1 dl socker
1 stor mixad banan

Blanda ihop ingredienserna till en hanterbar deg. Lägg i mer mjöl om det behövs! Platta till den och låt den vila i kylen medan ju gör chokladfyllningen.

Chokladfyllning

100g margarin
1dl socker
2 msk kakao
50g blockchoklad
1 msk mjölk
2 ägg
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
i tsk vaniljsocker

Smält margariner och tillsätt socker, kakao, blockchoklad och mjölk tills det har smält ihop. 
Vispa och och socker pösigt och tillsätt vetemjöl och vaniljsocker. Vispa sedan ner chokladsmeten med äggen till en jämn smet. 


Smörj 10 muffinsformar gjorda av metall och klä dem med banandegen. Häll i chokladsmeten till bredden och forma ett lock av banandegen och lägg på.

Grädda mitt i ugnen i 200grader i ca 15 minuter.

Iittala/Höganäs Keramik

 Var ju som sagt på Höganäs keramik idag och skulle titta på den fina tekannan jag vill ha. Den måste ha varit väldigt populär, för den fanns nog bara kvar i ljusrosa och beige och jag vill ha den i röd. Får dock säga att jag blev lite besviken på den röda färgen, som de matchande kopparna och tallrikarna hade. Jag trodde att de skulle vara ljusare och inte så blodröda. Ska tänka över det lite till. Vill verkligen ha den där kannan! I nuläget kostar den 799kr och det är lite väl mycket och sedan måste jag ju ha koppar till och en tekopp med träunderlägg ligger på 129kr. Efter jul har de säkert gått ner i pris och dessutom behöver jag ingen tekanna för tillfället.. :)




Dessutom fanns det fina små djupa tallrikar jag vill ha, men som sagt, behöver det inte nu och kommer nog inte att sluta tillverkas ännu.


 

 


Idag har jag varit duktig..

..och cyklat till Svedberga Kulle och sprungit rundan och cyklat hem igen. Var borta i en timme ungefär och jag är snabb på att cykla!




Ska till Iitalla idag och Höganäs keramik och hoppas att jag kan hitta den fina tekannan på andrasortering.




Nej, dags att återgå till realian ;)

Bahnhof SOL

På schemat idag stod det pluggning inför tenta på Bahnhof SOL. Jag är så negativ mot mig själv och tror att jag inte kan det, men jag kan det nog. Är inte helt bortblåst i alla fall..

Annars var det kul. Vi planerade inför den kommande långfilmen, som förhoppningsvis ska spelas in på måndag och bli Oscarsnominerad. Rollbesättningen är inte riktigt färdig men än så länge är huvudrollerna uppdelade:

Frida A. --> Christiane
Hannah Å. --> Detlef
Helena G. --> Babsi
Malin S. -->Kessi
Jonathan G. -->mamma
Maria BvL. --> Axel el. Atze

Stella är inte utsedd än, men det lutar lite åt Palle där. Dessutom behövs det statister! Lite Freiers och langare och sånt. Lite rekvisita hade inte skadat, men en vit soppåse är nog lätt att få tag på. Annars kan jag sponsra med det.



Man's!

Inatt drömde jag om Man's, men det var en mardröm! De hade bytat lokat och helt ändrat utbudet till ett mycket, mycket sämre! Alla de goda rätterna var borta och man fick bara välja fyra stycken olika. De hade bara konstiga grjer och det var smutsigt och äckligt, dessutom kände de inte igen mig! Jag och Ninni var stammisar! Det är nästan värt att åka till London bara för en dag för att besöka Man's! Nu blev jag jättesugen! :(




Hast du K?

Idag hade vi vår sista realialektion någonsin! DETTA ÄR GLÄDJENS DAG!! :) Nu återstår det bara att få 70% rätt på tentan och sen ligger det i min hand. Så nu gäller det att pluggapluggaplugga!! Ska gå igenom alla arbetsblad vi har fått och svara duktigt på frågorna och verkligen lära mig dem. Dessutom ska jag läsa färdigt Die Entdeckung der Currywurst och läsa den igen, för jag fattar nästan ingenting. Tog inte Lammers livet av sig genom hängning innan? Nu verkar han ju leva igen..? Eller så är det jag som är trög och dålig på tyska :p



Hast du K? Nein. Ich muss K haben! Möchtest du K haben? Ja, gern! AAAaarrrghh, ich bin auf K-turkey! Muss ich entziehen? Vielleicht mit CocaCola? Ich trinke K ins Klo. Ich trinke K unter der Treppe. In trinke K in der Schule. Anschäffst du für K? Nein..? Ich glaube dir nicht! Ich kann entziehen, wenn ich will. Aah, ich bin frei! Nur ein klein bisschen K.. AAAaahrg, K-turkey, noch ein mal! Scheisse! ich möchte den goldene K trinken! Dann bin ich frei! 




Skämt åsido. Eller..?  Vi har roligt :)



hatar att skriva rubrik!

Hade en jättekonstig dröm inatt. Undrar vad den kan betyda? Om drömmar brukar betyda något.. Hoppas halvt inte att det är en profetia, för jag vill inte att man katt ska dö ;)

Tom&Jerry

Tom&Jerry måste vara bättre än Ben&Jerry! ;) Hihi! Hannah hade med dessa underbart goda nostalgikex till skolan idag och de tog slut snabbare än ljusets hastighet! Funderar på om jag själv kan baka såna någon dag. Kan ju inte vara så svårt. På paketet stod det mördegskakor med vaniljsmak. Det är ju bara att göra en mördeg och lägga i lite vaniljsocker :)



Röd Jacka


Igår åkte jag och Maria till Väla. I över ett år har jag letat efter en röd jacka och igår hittade jag en på h&m för bara 150kr! Men nu är det som så att jag tror mig att ha sett en ännu finare på h&m i Lund, så därför innan skolan idag ska jag svänga in om där och titta om den också är på halva priset. De är i samma material, så den borde vara det. Å andra sidan kan et också vara att jag klantat till det i mitt huvud och bara tror att det är en annan jacka i Lund när det i själva verket är samma. Jobbigt läge! :)



Tekanna

Någongång i framtiden ska jag äga den här tekannan i rött :)



Redovisning av "Wir Kinder vom Bahnhof Zoo"

Idag kom dagen jag fasat: diskussion och redovisning av tysk skönlitteratur. Jag tyckte att det gick mycket bättre den här gången jämfört med förra, men Uschi grillade mig hårt! Enligt min mening hanterade jag det bättre den här gången, då jag kände mig mer förberedd och faktiskt hade tyckt att boken var bra! Det hjälpte nog lite att jag hade sett filmen ett antal gången ;) Tackar Elsa för det!


Efteråt skulle jag, Frida, MAria och Hannah fika, men då kom min syster och sa att hon skulle åka hem så jag tog tåget samtidigt som henne och missade fikan. men det är ju så tråkigt att åka tåg själv! :( Träffar ju dem imorgon igen och det kommer nog fler fikatillfällen.



Kullaberg

Ïgår bar vägarna till kullaberg med Anna, Ninni och Jessica. Självklart var jag och anna, som är vana kullabergbesökare, först uppe på klipporna med Jessica och Ninni efter oss. Vi gick ut till de båda fyrarna och tog lite bilder. Jag orkade inte med min kamera, men jessica hade sin, så hon har en massa bilder på när jag och ninni dödar anna ;)

Vi gick också in en runda på Naturum och tittade lite på Kullamannen och på en fisktavla.


Sedan bar det av till Krapperups Cafe för fika. Åt en cheesecake med vit choklad och hallon tror jag. Dessutom fick vi ett bröd helt gratis! :) Det brödet åt vi senare hemma hos Anna när vi väntade på att skulle starta en film. Det blev inte att vi såg filmen, för det tog så lång tid så vi såg bring it on på tv istället. Annas mamma hade varit snäll och bakat en lasange och sedan kollade jag på number 23 när anna visa sina australienbilder för de andra. På det blev det sedan tårta :)





RSS 2.0