Gröningen

Efter en lång och varm arbetsdag tog jag tåget till Helsingborg, där jag mötte upp Linda för att vi skulle bada! Vi bilade ut till gröningen och smorde in oss i sololja, allt för att bli bruna, och sedan pressa. Det blev även premiär för årets badning, dock var det lite kallt men om vi hade varit i längre så hade det nog blivit helt okej :)



En dag på kyrkan

Idag var det den varmaste arbetsdagen jag haft på mina 5 dagar som vaktmästare. Ojojoj, så varmt det var! Pappa fick komma med en keps och ett solstick, så att jag inte skulle bränna näsan. Jag jobbade med Sara idag och det var kul. Vi hade gravskötsel på östra delen av kyrkogården. Dessutom har jag nog bränt min rygg idag, men det gör inget, för jag är glad ändå och min blodbok är planterad :)



I helgen hade jag en konstig mardröm om att jag var på kyrkogården och jobbade och så hände det en massa grejer. Några av grejerna var att utanför dörren till sakristian fann jag ett par blodiga skor (minna inte om fötterna var kvar i dem) och när jag skulle gå ut ur kyrkan mötte jag någon som rullade in en bår med ett lik, som antagligen skulle in på begravning men vars huvud var avhugget och låg sidan om. Ingen kista var det där inte, men jag reagerade inte på det så det var nog normalt, eller något sånt. Brukar faktiskt ha mardrömmar om det där stället, men kyrkogårdens baksida brukar vara uppbyggd på ett annat sätt med bl a en bäck som rinner på baksidan med stora stenar som går ner till den. Kristina hade ett förslag om varför jag har dessa mardrömmar. Enligt henne har jag inte rensat en grav ordentligt så att jag har fått en ond ande efter mig, som terroiserar mig i mina drömmar. Om ärligheten ska fram så tror jag inte direkt att läget är så. Det är nog bara sjuk fantasi i mitt huvud.


Tog den här bilden på kyrkan innan jag stack hem. Tyckte att molnen var så
fina i bakgrunden och hur de ligger precis bakom tornet :)



Glace au Four



Intervjuare: -Just nu står jag här med Helena Gunnarsson, som precis gjort sin första glace au four. Säg Helena, var det enkelt at göra den här underbart smaskiga efterrätten?

Helena: -Jadå, det var jättenkelt. Det var bara att göra en sockerkaksbotten, lite hallonglass, vispa maräng och blanda med choklad och sätta in i ugnen på 250 grader i knappt 5 minuter.

Intervjuare: -Det lät ju enkelt! Men det kan inte ha varit enklare än att grilla lax?

Helena: -Nej, nej, inte så enkelt. (Jo, det var det och dessutom mycket godare! :D )



En dag på stranden

Maria och jag började dagen med att åka ut till Farhult och sola och nu är vi pepparkakor, typ. Min ena arm är iallafall brunare än den andra. Vi var där i ungefär 2,5 timmar.


Nu ska i snart åka till Väla men först ska jag bara lägga kycklingen i marinad inför kvällens grillning :)



House of Wax

Tittar just nu på House of Wax. Får nog säga att jag har sett bättre filmer.

100624

Den här dagen har gått så fort!


Började med att klippa gräs och titta igenom minneskorten, som låg på gräsklipparen. Jag hade förväntat mig att det skulle vara värsta roliga foton. Kan ärligt säga att jag börv grymt besviken. Det var foton från en bilutställning.

Dagen fortsatte med att städa kyrkan inför alla bröllop som ska ske imorgon. Lunch på Erikslund och soptömning. Jag skojar inte om jag säger att den sista soptunnan vägde ett ton! Dessutom stod den i en håla. kunde knappt rubba den och den var verkligen skittung! Men stark som jag är så lyckades jag galant rulla iväg den till komposten och tämma den ;D




Måste ta och byta om och packa fotbollsväskan. Match ikväll ju!  Jag tror att det är Grevie vi ska åka till och vi ska möta Bjärelaget. Så nu får vi hålla tummarna! :D


 


Idag

Dagens upgift på jobbet idag var att klippa gräs. Jag körde under en en och trodde att det var en massa barr och löv jag fått innanför kragen, så jag plockade ut det och kastade iväg det. Då märkte jag att det inte alls var ett löv, utan en snigel! Jag hade en snigel innanför kragen idag.


Jag minns inte om det var förra året eller två år sedan, men då lyckades jag en gång att klippa alla kyrkans gräsmattor på en dag, alltså på 6 timmar. Idag hann jag precis färdigt med gamla kyrkogården innan jag slutade. Så imorgon blir det till att fortsätta med den norra delen och församlingshemmet.


Slänger upp en video på våra kattungar. Har faktiskt inte kollat på den, så jag hoppas att den är bra :)



Plötsligt händer det..!

Jag lyckades gå en hel runda på Ikea UTAN att ens röra en endaste penna! Det är inte varje dag det händer. Om jag inte ha helt fel för mig har jag nog minst 100 Ikea-pennor, som jag tog när jag var i London. Men de är bra att ha till hands :D



Min blodbok

Igår på jobbet gick jag och Anna och pratade om hur fin blodboken var på kyrkogården och att vi båda funderade på att plocka några bokollon till hösten och plantera hemma. Fast sen är det också så att bara för att man sår ett frö från en blodbok, så finns det en risk att den blir grön istället för röd. Därför måste man så en massa frön, för att vara säker.


Idag, när vi fortsatte att rensa runt muren, fann vi en liten blodbok i en av gångarna. Vi grävde upp den och satte den i en kruka, så att jag kunde ta hem den. Så nu har jag en alldeles egen blodbok! =) Helt perfekt är den. När Maria kommer hem ska jag be henne att hjälpa mig med att plantera den :)




Första jobbedagen

Idag började jag att sommarjobba. Som vanligt var jag vaktmästare på Kattarps kyrkogård och det var jätteroligt! Vi rensade ogräs längst med yttre muren vid parkeringsplatsen.


Jag hittade dessutom på ett skitbra skämt, men det ska jag inte avslöja förrän det blir rätt läge :D skitbra är det! jag grinar inombords :)




Senare ikväll är det träning!



Glassfest!

Idag var det äntligen dags för den efterlängtade glassfesten! Glassen var underbar och vi åt tills vi storknade.



En av glassmakerna innehöll Annas mormors chokladkaka. Den kakan är väldigt god! Som ni kanske ser åt jag hela fatet ^^



"Fota mig, fota mig, när jag doppar kladdkakeballerinan i mjölk!"



Alla 16 glassmaker samlade på bordet!



Helenas specialare, som vann tävlingen! *not*



Och så körde Frida upp en misslyckad maräng i Annas fejja.



Min gårdag

Igår var det fullt upp!


Först var det fotbollsmatch. Vi förlorade, men oj vad kul det är att spela fotboll! Sedan kutade jag till tåget via Ica, för att köpa en Ramlösa och en Twister. De hade inte Ramlösa, så jag fick ta en bonaqua och den var jätteäcklig! Man blev liksom torr i munnen av dem. Rktigt läskigt vatten!


Hoppade på tåget i Teckomatorp och åkte ner till Malmö. Tajmade bussen perfekt och hoppade på den. Åkte ut till Kristinas och Hasses lägenhet, tog en dusch och tittade på bröllopet på tv.Vad fint det var :)


Sprang sedan till bussen igen, för att hinna med tåget, som jag missade. Så jag sprang till Åhlen's city, för att köpe en present till Jessica. Sprang sedan för att hinna med nästa tåg, som jag hann med. Åkte till Hbg och tog bussen vidare till Jessica, för att fira hennes födelsedag.


Hos Jessica åt jag en massa och fick ont i magen, men det var det värt! Maten var jättegod, speciellt tårtan! Jag älskar tårta och chokladudding och den här tårtan innehöll chokladpudding! :D



Sen böev jag bara helt plötsligt jättetrött och tog tåget hem halv 10 efter en lång dag. Tittade på slutet av bröllopet och gick och la mig. Somnade direkt.



Idag är det glassdag!



Trött

Oj,oj,oj vad jag är trött! Fasade ju för den här dagen hela veckan, men nu när den äntligen över! Ska snart gå och lägga mig och bara däcka!


Jag hann faktiskt se vigslen mellan Victoria och Daniel. Den var fin och han började gråta! Daniel måste ha varit jättenervös, men nu är han iallafal officiell och får delta på grejer.


Imorgon skriver jag mer om mig dag, snart ska de ju skära upp tårtan!



Idag har vi varit duktiga!

Som tidigare inlägg säger har jag varit hos Anna och gjort glass inför GLASSDAGEN på söndag! Sammanlagt tror jag att vi gjorde 16 olika smaker, sen tog tyvärr grädden slut så vi fick stryka några smaker. Vi hann göra alla goda iallafall. Detta ska blir kul att se hur våra kompisar kommer att reagera! Klart att de kommer att gilla vår glass, speciellt Helenas Specialare ^^



Här är jag i högsta hugg med äggknäckning! Om våra gäster har tur så kommer det kanske att severas GUF med glassen ;)



Jag ska aldrig mer smälta en japp i en minut i micron! Det slutar inte bra...




Anna var så långsam med att vispa grädden så jag fick ta till provisoriska ägghållare så att gulorna inte skulle rmla ut. Jag gillar mest de två äggen jag har satt på varandra :)





Glassmakardag

Nu har fredagen kommit och idag står det att göra glass med Anna på schemat! Om en timme ska jag ta tåget till hbg och sedan åka vidare med buss till Bårslöv.

För tillfället har vi inte särskilt många anmälda till glassdagen på söndag, men jag hoppas att det ändrar sig. Jag menar, vi ska ju faktiskt göra 22 olika smaker!


Får väl ta och klä på mig och äta lite innan jag drar iväg.





Lunch med Ninni!

När jag och Ninni höll till i London brukade vi gå till en chinese take-out som hette Man's. vi gick dit nästan varje gång efter skolan och åt av den mumiga maten, som serverades där. Nu är vi ju inte i London längre, så nu har vi varit tvungna att hitta något för att ersätta Man's med. i julas gick vi till Big Buddha här i Hbg och åt och idag gjorde vi detsamma. Vi är dock inte riktigt nöjda med maten där så vi ska leta upp någon ny Man's-ersättning. Jag ska lägga fram förslag på kinastället nere på söder. De har kycklingspett och man får jordnötssås :) Jordnötssås var något jag saknade hos Man's.



Ninni på Big Buddha med gafflen i högsta hugg!

 

Till efterrätt gick vi till Pistachia och åt glass innan jag var tvungen att kuta till tåget, för att åka till Linda.




Har haft fullt upp idag. Var även på Väla och köpte en ny kappa. Bruno förstörde ju min gamla :'( Fast jag ville ha en, ny så det var nog bra på sätt och vis att den gick sönder.


Nu kallar sängen!





Ny design

var kort hos Linda idag och hon hjälpte mig att göra en ny header. Det är fortfarande under ombyggnad här, men snart kommer det att vara snyggt ;)



Fotbollsfest

Istället för träning hade vi grillning idag på fotbollen. Riktigt najs var det och vi behövde inte anstränga oss något ;D

Vi blev direkt uppdelade i två lag och sedan skulle vi utföra olika uppdrag.



Ett av uppdragen var att vi skulle stå på knä och sen skulle vi krypa mellan benen på varandra. Det var faktiskt skitsvårt och man fastnade med rumpan.


Poängen räknades ihop och det vinnande laget i varje deltävling vann en ingrediens till att sätta ihop en tårta. Om jag ska vara ärlig så var mitt lags tårta både snyggast och läckrast :D



Bakat

Gjorde en kladdkaka idag. Mina kusiner kommer ju senare på fika och grillning, tyvärr kommer jag inte att vara med på grillningen, eftersom jag ska till fotbollen och grilla. Min kaka blev väldigt fin. Brukar faktiskt inte ha mandel på den, men tänkte piffa upp den lite idag dagen till ära :) Min syster kommer att tillbe mig när hon ser den, för hon älskar min kladdkaka! :D



Jag tänkte även berätta lite om min fullpackade vecka.

Torsdag: Träffa Ninni och luncha på Big Buddha, för att återuppliva gamla goda minnen från när vi å på Man's 3 gånger i veckan i London. Efter lunchen med henne ska jag dra till Ödåkra för att Linda ska hjälpa mig med min design på bloggen. Måste erkänna att jag är ett pucko när det gäller photoshop och internetkoder, men hon har läst media eller vad det nu var på college i USA, så jag utgår ifrån att hon vet vad hon gör! Kan ocksa erkänna att headern till min londonblogg var gjord i paint. Alltså inte sälrskilt snygg ;)

Fredag: Åka till Bårslöv och göra glass. Kommer nog att ta hela dagen.

Lördag: Match och sedan vidare till Malmö. (Kom precis på att jag kommer att missa bröllopet! Måste be någon att spela in det!)

Söndag: Äta glassen som vi ska göra på fredag.



Ingen rast och ingen ro här inte och sen jobb på måndag!


Solat

Har suttit ute i trädgården nu i en och en halv timme och bara stekt. Måste faktiskt erkänna att det gav mig lite färg :) Måste verkligen jobba på mina fötter. Det är vita som snö. Det är precis som om jag inte har något pigment nere på fossingarna.


Nu gäller det att laga mat och baka en kladdkaka till fikat :)



Mitt nya liv

Jag ska försöka att gå upp tidigare på morgnarna och lägga mid tidigare på kvällarna. Det är inte bra att vara nattsuddare och dessutom nu när jag ska börja jobba på måndag! Jag har även problem med att somna. Inatt var det katatsrof! Låg i en timme och bara vred mig tills jag inte orkade mer utan gick upp och spelade lite solitär (lyckades inte få den sista kulan kvar i mitten) och läste en Kalle-tidning. Sedan somnade jag eter ett tag, men då var klockan 2 på natten!




På sändag är det ju glsssdag i Bårslöv och då kommer jag inte att vara tillbara förrän sent och sen upp typ 6.30 morgonen därpå. Jag måste verkligen ta tag i mina sömnvanor!






En dag i Malmö

Eftersom mina fotbollsskor höll hus nere i Malmö, så fick jag åka dit idag för att hämta dem. Träffade Kristina och Hasse inne på Skånetrafiken typ halv 2 och fick skor och nycklar till deras lägenhet. Ska dit och vattna blommor på lördag efter matchen i Teckomatorp. (Not till mig själv: fixa en tidtabell för tåg 3) . Sedan strosade jag runt lite i Malmö och  tittade lite i affärer. Kan erkänna att jag gick vilse och inte visste var jag var. Sen såg jag en Oasis-affär och lyckades att orientera mig lite. Jag visste att den affären låg ihopkopplat med ett köpcenter och inne i det köpcentret finns h&m och h&m är bäst! Tänkte att den affären måste ha en förbindelse ut till den riktiga shoppinggatan och minsann, det hade den! Sedan gick allt galant. Gick till Carlings, för att kolla på deras rea, men hittade inget, gick till Weekday, men alltså, Cheap Monday-byxor passar inte mig. Jag vill ha en kjol! har en svart redan i det märket, men den är lite liten. Den var liten redan när jag köpte den för en massa år sedan och ända sedan dess har jag frenetiskt letat efter en ny, som pssar min bak ordentligt!



Gick vidare och konstaterade att Tasty House i Malmö int säljer glass och lösgodiset kostade hela 7.90 kr/hg! Rena ram rånet! Minns ni tiden då det bara kostade 3.90 och att man kunde få 5 snickers för 10 kr? Nu får man 2(!) för en tia. Okej, det är billigare än Ica, men om man fått 5 st för det priset innan så känns det lite vemodigt. Jag som tyckte att det var katastrof när de ändrade så att man bara fick 4...


 
Jag tog en egobild på väg till tågen, sedan såg jag att bommarna för snabbtåget började gå och ner och tvungen att skynda mig och hann därför inte att t fler bilder..


I malmö gick jag in på Ur&Penn och såg det här übertuffa halsbandet och tänkte att om jag hittade tillbaka till den affären skulle ja köpa det igen. Ni ser hur det gick ;)


Hemresan var hemsk! Jag satt i mitten av tåget, eftersom jag var lite sen. Där var även två killar, som var jättejobbiga! Först höll de på att rapa högt och vara äckliga och sedan när de gick och satte sig på platserna mittemot mig började de slå med de nerfällbara tolarna och dra i rullgardinerna och bara släppa dem så att de flög upp. Dessutom spottade de på golvet, skrek och var otrevliga mot personer, som stod på perrongen.
Jag såg verkligen hur besvärade alla i vagnen var, men vågade inte säga något, för jag var rädd för att bli nedslagen.. Sen för att göra resan ännu värre skulle vi invänta ett mötande tåg på Maria. Det är väl ok, men det mötande tåget havererade i Ödåkra, där det bara var ett spår, så vi fick stå på Maria i typ 15 minuter och vänta på att de hade lagat tåget.  Så hemresan tog lite längre tid än planerat och på lördag ska jag göra den igen. Fast då kommer jag bara att åka från Teckomatorp till Malmö, men det är ändå fråbn Malmö till Kattarp för att komma hem.



Första träningen!

JAG HADE GLÖMT ATT DET GJORDE SÅ ONT ATT SPELA FOTBOLL!!

Är helt mörbultad nu! Känner att jag kommer att få ett blåmärke på knäet och det känns som om jag har en soskavsblåsa på höger häl också. Fick använda Kristinas räv-skor, eftersom mina andra (egentligen Kristinas) var nertagna till Malmö. Ska åka dit och hämta dem imorgon innan de drar på semester.



Lerhamn och Krapperup Slott

Idag åkte vi och hälsade på mina våra kusiner, som är på tillfällig besk nere i Lerhamn. Vi började med en jättegod fika i from av morotsbullar, negerbullar och blåbärspaj. Underbart gott var det och jag älskar mat!



Efter fikan  tog vi en tur ut till Krapperup slott och tittade på guldfiskarna i dammarna. De var enorma och vissa av dem var närmare 30 cm långa!



Har varit jättetrött idag, kan nog bero på att min skönhetssömn böev störd imorse.. Ska nu fortsätta med att titta på tv och äta chips :)



Hemska morgon!

Blev väckt halv 11 av att Maria ringer och tvingar mig att hämta henne i stan. Så jag gick och beklagade mig lite för mamma och pappa och sen åkte jag och mamma in och hämtade henne. Nu är jag trött och ska se om det finns något på tv, annars blir jag grinig.



Kalles student

Igår var det dags för student i Helsingborg och självklart skulle jag gratta Kalle, så jag tog tåget till Landskrona och sedan vidare med buss till festlokalen. Måste faktiskt säga att LA är en mycket trevlig och fin stad..! Iallafall, anlände lite sent för att Skånetrafiken makes people walk (det enda jag gick var mellan tåg och buss, men tåget var faktiskt sent så jag skyller på det..). Hade med min present i fint silverpapper och gula och röda snören, som dessutom matchade både ballonger och servetter på festen! Tänkte ta med blommor, men det regnade för mycket så jag pallade inte gå ut i trädgården och plocka några.


Kalle&Carro




Toalettsfaciliteterna var utedass. Först hade jag problem med att låsa upp hänglåset och sen kunde jag inte låsa det. Skitbra, Helena!




Vad är en student utan maten? Nej, precis! Jag högg in och det var underbart! Detta  är inte min mat utan Kims. ..Som ni kan se är min tallrik renslickad i bakgrunden. Till efterrätt var det goda cheesecakes och jag fortsatte med mitt projekt m att lära mig att dricka kaffe. jag jobbar förfullt på det!





Senare på kvällen tog vi alla tåget in till Hbg. jag skulle träffa Karro, men det var amanda som var på knutan när jag anlände och sedan sprang vi på Ninni, Jessica och AnnaA. Karro infann sig senare. Vi gick först till Swea, men de tog 100 spänn i inträde! Rena rama rånet!! Så då sa jag att då går jag inte in där och dessutom skulle jag åka hem en timme senare. Vi gick till Hampan istället och där satt Linda. Sa hej till henne och att hon ska hjälpa mig med min blogg någon dag. Drog vidare till Cantina, men där kostade det 170 svenska kronor att komma in! Värre rån än på Swea!

 




Ja, det var mitt firande denna stundetdag år 2010. Årets studenter hade iallafall bättre väder an vad vi hade förra året. Lyllosar.



Känner att sängen kallar! Guten nacht!

 



Det största chipset

Idag fan njag det största chipsen någonsin! Jag skojar inte, har nog aldrig sett något större chips!


Jag skrev ett inlägg tidigare om min och Marias shoppingtur till Väla och Familia, men datorn hängde sig när jag publicerade så inlägget kom inte fram och jag minns inte riktigt vad jag hade skrivit..

Dagen på Maxi

Var på Maxi idag för att köpa födelsedagskort. Var påväg emot kassan med mina kort och pingvinstänger och det är en annan kvinna med en full dragkorg. Hon ser att jag har riktning emot kassan och skyndar sig dit, bara för att hon ska komma före mig. Jag blev så förbannad! Om detta hade varit england hade jag fått gå före. Dessutom var det bara två normala kassor öppna, för Maxi tänker väl att alla går på självscanning och så var det ju också fredag förmiddag..


Nu ska jag fika och sedan fixa mig för studentfesten ikvall :)



Färdigt!

Har nu sett båda Arn-filmerna. Det var så sorgligt, Arn får ju inte dö :(

Detta måste vara det bästa som finns, att ligga i soffan, titta på tv, äta popcorn och ha pyjamas på sig. Allt man kan göra i pyjamas är bäst :D





Imorgon är det student i Helsingborg så jag ska till LA på kvällen och fira Kalle och sen ska jag dra till Michelle innan vi sticker och träffar upp Karro. Det ska bli en najs dag! Lite smått inom mig hoppas jag faktiskt att det ska regna, men ändå inte. Ingen vill ju ha regn på sin student. Enligt kalkyler borde det inte regna. Det sägs ju att det är dåligt väder vart fjärde år. Finns risk att det bryts imorgon ;)



Jag har bestamt vad jag ska ha på mig. Ska ha min fågelblomklänning från Apricot i Bath, lackleggings, mina svarta klackar med en rosett på hälen och självklart min svart hatt :D Kanske ska ge mina lösögonfransar en chans också..?


Nej, nu borde jag gå och sova. Ska bara byta visningsbild på fb :)

Nattinatt!



Arn

Idag regnar det så jag kör ett Arn-maraton! Whihoo.


Man kanske inte kan kalla det maraton precis eftersom det bara är två filmer och jag inte ska se den andra filmen förrän senare ikväll när jag ska äta popcorn.





Vi fick ett utskick från ÖB idag och där såg jag att de sålde en 350 grams ostbågspåse för bara 15kr! Om den påsen inte hade varit Estrella, utan OLW hade jag lätt snott bilen och kört dit!

Jag <3 OLW Ostbågar




Det blev inget Familia eller Maxi idag, utan vi ska åka imorgon istället. Går väl lika bra, men har har varit i uttråkad hela dagen och trött! Måste ha något att göra. Innan hade jag ju min tårta att jobba på, men nu ligger den i magen.


Får väl ta och packa upp min väska innan mamma blir alldeles för sur på mig :p



Torsdag Dag

Godmorgon, god morgon!


Sov ut länge idag, till typ halv 10, sen tröttnade jag på att sova ;p


Håller just nu på att lägga in alla mina bilder från London på den andra datorn, så att jag kan rensa mitt usb-minne. Har även lovat folk att jag ska göra en London-mapp på facebook, men vi får se hur det blir med det. Måste ju ha tid och lust till det...




Idag ska jag och mamma till Familia! Självklart ska jag gå till Cassels! OJA.




Jag ska påbörja ett nytt projekt till mitt rum, så jag behöver leta upp ett hönsnät och pappa sa att jag kunde ta en gammal flagsstångslina. Så idag när vi är vid Maxi, ska jag köpa svart färg och färga linan. Sen får ni se hur det blir med resultatet när det är färdigt :)





Men nu ska jag gå  ut och säga hej till kattungarna :)



Student!

Igår tog vår släkting Emma studenten och självklart var hela familjen på plats för att gratulera henne. Hon hade tur och hade fint väder. När jag tog studenten i fjor ösregnade det ju hela dagen. 

Att ta studenten är verkligen en av de lyckligaste dagarna i ens liv och jag kände det när hon kom inrullande med bilen. Jag ville också göra det, igen.

När hon hade kommit hem började partyt och matbuffén. OJ, vad det var gott! Jag åt tills jag storknade och sen var det fika på det! Jättegod marängtårta!


Nästa student blir på fredag när jag ska till Kalle. Hoppas att det blir lika bra och att maten är lika god. Ska nog inte äta något på hela dagen innan, så att jag verkligen orkar äta en massa ;D Sedan på kvällen ska jag ut med Karro och Michelle och kolla på alla glada studenter. Hoppas det blir fint väder, men danskarna säger att det ska bli det :)


 


Jag & Emma



Tårtkalas!

Idag var det dags för mitt tårtkalas för min kompisar för at fira att jag kommit hem från London. Tårtan jag bakade var en American Wedding Cake och det tog ca 9 timmar att göra den, MEN DET VAR DET LÄTT VÄRT! :D Tårtans innehåll var vanlig sockerkaksbotten, chokladbotten, vit chokladmousse och mörk choklasmouse med hallon. Istället för vanlig grädde så  var den dekorerad med marängkräm. Dessutom gjorde jag en fin krona i choklad och satte på toppen :)






Vi fikade och hade det trevligt och pratade om det gångna året och lite framtid.



Som avslutning gick vi ut och spelade kubb, men vinden var inte på vår sida.. Låt oss säga att den bytte rikting när vi bytade sida..

Annars så var det en väldigt lyckad kväll och jag tycker att vi borde göra det här oftare!


 


Bakdag

Imorgon ska jag ha tårtkalas för mina kompisar så idag påbörjades bakningen av bottnarna. Eftersom jag ska göra en American Wedding Cake så var det ganska mycket att göra och eftersom vi inte har så många bakormar så tog det lite längre tid att göra. Dessutom bakade jag negerbullar, som jag ska ha med till farmor imorgon :)



förutom dessa bottnarna ska jag göra vit och mörk choklasmousse och ha mellan lagerna och i det mörka choklasmousselagret ska jag trcyka ner hallon. istaället för vanligt grädde kommer det att vara en marängkräm runt om tårtan.


Hoppas att mina kompisar kommer att gilla den! ;D




Annars så kom min resväska hem idag, så nu kan Amanda för säkert få sin födelsedagspresent imorgon :)


Aja, måste gå och duscha nu. Vi ska på Emmas student ikväll.



Fika med Kalle

Idag träffade jag Kalle i stan på fika. Först gick vi och bokade tid till mig hos frisören, behövde verkligen klippa mig! Sedan gick vi till Mezo och fikade bakad potatis och snackade igenom vad som har hänt i våra liv sedan i träffades sist i julas.


När klockan blev kvart över 3 behövde jag dra till frissan och klippa mig. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med håret och hon som klippte mig var jättetrevlig. Hon tuperade håret så att jag fick volym i det. När jag var på heathrow igår så köpte jag schampoo, balsam och en spray, som ska ge håret volym. Det fungerade lite, men jag får nog ge håret några tvättningar så får jag se hur det blir. Btw, en flaska schampoo från John Frieda kostar 95kr på Maxi. Jag köpte min för ett erbjudande där jag fick 3 till priset av 2, så jag betalade ca £10 för tre produkter. £10 är ca 110kr.




Imorgon ska jag påbörja mitt tårtbak och sedan på kvällen är det Emmas student :)



Min nya blogg

Innan har jag bloggat under namnet helenainlondon.bloggs.se , men eftersom jag inte är kvar i London, som antagligen min resväska är, så tänkte jag börja på ny kula och ny blogg.




Nu kanske ni tänker "varför heter bloggen Skitbra Helena?". Det är inte det att jag är skitbra, utan att allt jag gör är skitbra, så namnet är egentligen skitbra, Helena.


Nu till anledningen till att det är såhär: Allt jag gör är skitbra. Även om det är totalt fail. Då brukar jag säga skitbra, Helena, skitbra.






Igår kom jag som sagt hem från London för alltid. Resan gick ok tills jag kom till Kastrup. Först var alla väskor fran London Heathrow försenade så jag stod i mer än 45 minuter och väntade på min väska. Sen gick jag till disken och frågade om de visste var den höll hus. De knappade in mina nummer på datorn och sa att de inte kunde hitta den och att den antagligen var kvar pa Heathrow, men att den kanske var med nästa flyg. Så jag fick åka hem utan min väska. Jag hade tur att tåget var försenat, för annars hade jag inte hunnit med det




Jag förstår att väskor försvinner på flygen, för när jag skulle checka in igår till BA så var et självincheckning, men mitt fungerade inte så någon var tvungen att hjälpa mig. Sedan ska man ju lämna väskorna på bagagelämningen och där var säkert 50 band man kunde lämna sina väskor på. Att de istället hade haft typ band 1-5 för BA till Köpenhamn. Allt måste ju bli helt ihopblandat. Stackars bagagekillar. Min väska var inte överviktig iallafall, den vägde bara 21kg.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0